Vrijwilligers gezocht

GROENE VINGERS

Hou je van de natuur en de buitenlucht? Heb je wel wat groene vingers? Dan zijn we op zoek naar jou! Binnen ‘de branding’ is reeds vele jaren een groep ‘groene vingers’ actief bij het onderhoud van onze tuinen (gras maaien, onkruid wieden, bomen snoeien…). Om deze ploeg te versterken, zijn we op zoek naar bijkomende vrijwilligers om samen het tuinonderhoud te doen. De groep komt elke dinsdag samen. Je kan kiezen om enkele uren, een halve of een ganse dag aanwezig te zijn. Een gezamenlijke maaltijd hoort er (indien gewenst) ook steeds bij. Werk je liever alleen, of op een ander moment dan onze groep ‘groene vingers’, dan kan dat uiteraard ook!

VRIJWILLIGER ‘HET IDEE’

Voor ons verwencafé in Ring Shopping zoeken we iemand die wil helpen op woensdagnamiddag om samen met de gasten af te wassen (met professionele vaatwas), kleine taakjes in de zaal of achter de bar te doen... Je werkt samen met onze mensen met beperking en zorgt vooral dat zij zo zelfstandig mogelijk hun werk kunnen uitvoeren. Ben je sociaal, vriendelijk, wil je de handen uit de mouwen steken en mee bouwen aan het succesverhaal van 'het idee'? We verwelkomen je graag.


HULP IN WOONHUIS

Hou je van huiselijke gezelligheid en van mensen om je heen? Kook of bak je graag, doe je graag een huiselijke activiteit (gezelschapsspel, naaien of breien, voorlezen, boodschappen doen…), help je graag wat mee met was-, plooi- en strijkwerk? Kan jij je gedurende de week of tijdens het weekend enkele uren vrijmaken en wil je je inzetten voor mensen met een beperking? Dan zal je met open armen ontvangen worden in één van onze woonhuizen. Je zal er veel voldoening krijgen van je werk en veel dankbaarheid ervaren.


CHAUFFEUR VOOR MENSEN MET BEPERKING

Rij je graag met de auto of met een personenbus? Ben je een geboren chauffeur met het hart op de juiste plaats en wil je je graag inzetten voor mensen met een beperking? Dan verwelkomen we je graag!

Als vrijwillige chauffeur kan je zoveel betekenen voor onze mensen! Door jou kunnen ze hun favoriete activiteit uitvoeren, familie bezoeken, op reis met vrienden... We hebben chauffeurs nodig tijdens de week, het weekend, overdag, ’s avonds... voor occasionele opdrachten of opdrachten die met regelmaat plaatsvinden.
Maak jij makkelijk een praatje en sluit je makkelijk vriendschap? Kan jij onze mensen een gezellige maar ook veilige rit bezorgen? Dan ben jij geknipt voor deze opdracht!


WANDELAARS MET OF ZONDER HOND

Ga je graag wandelen (al dan niet met je hond erbij) en heb je een hart voor mensen met een beperking? Maak jij makkelijk een babbel, en ben je graag buiten? Als vrijwillige wandelaar kan je zoveel betekenen voor onze mensen! Door jou kunnen onze mensen een extra frisse neus nemen, genieten van een rustig moment en - al dan niet - van de liefde van een hond.

We zoeken wandelaars om mee te gaan tijdens de groepsactiviteit, waarbij onze cliënten met honden van het asiel gaan wandelen. Maar als je liever alleen op stap gaat (al dan niet met je hond) met één van onze bewoners, kan dat ook!


VRIJWILLIGER VOOR THERAPEUTISCH PAARDRIJDEN

Hou je van paarden, en heb je een hart voor mensen met een beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als vrijwilliger bij het therapeutisch paardrijden begeleid je onze mensen met beperking bij een individuele rit te paard en ondersteun je hen te paard bij een duo-zit. Het paardrijden gaat door op een vast moment in de week (vm of nm). Zie jij dit zitten? Neem dan gerust contact op!


LOOPBUDDY GEZOCHT

Ja hoor, ook mensen met een beperking gaan joggen! Als loopbuddy kan je veel betekenen voor onze mensen. Door jou kunnen ze hun energie kwijt en extra beweging hebben, de sportkriebel delen en misschien wel een echte vriendschap opbouwen! Ben je een rustig type en heb je een hart voor mensen met een beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Het wekelijks loopmoment vindt plaats op een moment dat voor jou past. De loopsessie kan individueel gebeuren of met een klein groepje. Is dit het vrijwilligerswerk waarnaar je op zoek bent? we verwelkomen je heel graag!


ZWEMVRIJWILLIGER

Ben je zelf een fervente zwemmer of hou je wel van wat beweging? Regelmatig zoeken we vrijwilligers, die samen met een cliënt mee kunnen gaan zwemmen. Sommige cliënten zijn lid van een zwemclub, maar kunnen hierbij nog wat ondersteuning gebruiken. Andere gaan liever alleen zwemmen, mits het gezelschap van iemand die hen hierin wat bijstaat. Afhankelijk van het moment waarop je je kan vrijmaken (’s avonds of overdag) zoeken we naar een goeie match tussen jou en de persoon die je begeleidt voor dit zwemmoment. Je zal er vele waterratten heel gelukkig mee maken!


VRIJWILLIGE SPORTVISSER

Wanneer een dobber, een haal, een hengel, een lancé en spijzen je niet onbekend zijn, wanneer een karper, een bliek of een brasem je genegen zijn, dan ben je wellicht een sportvisser in hart en nieren. Zie je het zitten om nu en dan eens op stap te gaan naar één van de nabijgelegen visvijvers of waterlopen? Wil je samen met één of enkele van onze gasten of bewoners het geduld beoefen om te wachten tot de vis wil bijten? Kortom wil je jouw passie voor vissen delen... dan ben jij de persoon die we zoeken!


Daarnaast zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers met diverse interesses en talenten:

  • iemand om regelmatig bij te springen en hulp te bieden in onze woongroepen of in de diverse dagbestedingsateliers
  • een ‘bezige bij’ of een handige Harry voor praktische klussen (schilderwerk, onderhoud, tuinieren bij onze groep ‘groene vingers’)
  • gezelschap om samen mee naar de wekelijkse markt of de zondagsmis te gaan
  • een wielerfanaat om een fietstochtje mee te doen
  • een extra begeleider bij daguitstappen, activiteiten of evenementen voor mensen met een beperking, zoals 'Rock for Specials', de 'Special olympics'


Aarzel niet om je aan te melden als vrijwilliger! Ook als je nog niet weet welke opdracht je best zou liggen kan je contact opnemen: samen zoeken we naar een zinvolle invulling van jouw vrijwillige inzet!
Met dit formulier voor kandidaat-vrijwilligers help je ons al goed op weg om een geschikte opdracht te vinden. Stuur het door naar Katrijne Indervuyst, coördinator vrijwilligerswerking, of breng het mee bij de eerste kennismaking. Tot binnenkort!


M
eer info?
Katrijne Indervuyst
Coördinator vrijwilligerswerking
katrijne.indervuyst@debranding.be
056 36 40 59

Terug naar boven