Investeren in een moderne, aangepaste infrastructuur

Personen met beperkingen hebben recht op comfortabele en aangepaste infrastructuur. Daarom streeft ‘de branding’, samen met onze ‘moeder-vzw’ WAAK, continu naar de aanpassing van bestaande gebouwen en voor de bouw of aankoop van nieuwe gebouwen. Door te zoeken op de reguliere woon-en huurmarkt, samen te werken met OCMW’s en sociale huisvestingsmaatschappijen slaagt ‘de branding’ er in om niet alleen in te spelen op de vragen en noden van cliënten die reeds ondersteund worden, maar ook personen van de wachtlijst met een toegewezen budget de gewenste ondersteuning te bieden.

Enkele voorbeelden.

- In 2010 werden 3 nieuwbouwwoningen in de Vlaanderenstraat in gebruik genomen.

- In 2011 vernieuwden we een huis voor 4 bewoners in de Leopold II-laan volledig zodat het o.a. voldoet aan de energienormen.

- In 2015 kochten we een nieuw rijhuis in de Heirweg in Kortrijk.

- In 2014 werd de Bavikhoofsestraat 72 in Kuurne in gebruik genomen, een gebouw dat bestaat uit 2 volledig vernieuwde appartementen die voldoen aan de energienormen en waarin iedere kamer een eigen toilet, lavabo en douche heeft. In het achterliggend gebouw werden enkel de buitenmuren en het dak behouden en kregen de ateliers Houtwerk en KreaKollektief hun nieuwe locatie.

- In 2016 werd aan de Ringlaan een nieuw logistiek gebouw in gebruik genomen voor het technisch team, enkele ondersteunende diensten, Fabriekswerk en een polyvalente ruimte.

- In 2016 en 2017 namen we twee nieuwbouwwoningen (één koop- en één huurwoning) in de Maaiweg Kuurne in gebruik. Hierdoor konden 8 cliënten hun oudere, minder comfortabele woningen verlaten.

- In 2016 startten de werken in de Leeuw van Vlaanderenlaan 29 voor een nieuwbouwwoning ter vervanging van het oude herenhuis in de Gentsestraat. Deze werd in mei 2018 in gebruik genomen.

- In 2018 startten we met de bouw van een thuis die aangepast is aan cliënten met gedrag en emotionele stoornissen in de Vlaanderenstraat 7D. Het woonhuis Vlaanderenstraat 7B kreeg een traplift zodat de minder mobiele bewoners in dit huis hier verder kunnen blijven wonen, ook bij afnemende motorische mogelijkheden.

- Begin 2019 starten we een nieuwe woonunit in de G Debaetsstraat 4-5 Heule op voor bewoners met nood aan ondersteuning 24/24. In de twee nieuwbouwwoningen is plaats voor 7 mensen.

Vanaf 2020 volgt de verdere aanpassing van Heirweg 204 aan de noden van senioren en cliënten met meervoudige beperking zodat het gebruik van tilliften, hooglaagbedden en -baden en rolstoelen vlot kan verlopen. Ook de overige dagbestedingsateliers zullen later in een nieuwbouw gevestigd worden.

Ook bewoners die zelfstandiger willen wonen, worden ondersteund in hun zoektocht naar een eigen (huur)huis op de reguliere markt.

Terug naar boven