Een actieve gemeenschap

Bij ‘de branding’ is er altijd wel iets te doen. Er zijn vele interne activiteiten voor cliënten zoals activiteiten rond gezonde voeding, beweging, snoezelen, mobiliteit, het jongerenkamp JOKA, de zomerbarbecue, de Brandingrun… Maar er wordt ook aangesloten bij externe organisaties zoals Rock for Specials, Special Olympics, Dranouter Bad...

Voor de werknemers worden er personeelsevenementen en ludieke acties rond bvb. mobiliteit of welzijn georganiseerd. Enkele personeelsleden zetten hun schouders onder de actie Levensloop van de Stichting tegen Kanker en mobiliseren, met logistieke steun van 'de branding', een ganse groep collega's om in team deel te nemen. Op de Car Free Day ontvangt elke fietsende collega een heerlijke ontbijtkoek, als dank voor de inspanning. Jaarlijks worden de vele vrijwilligers op een gezellige vrijwilligersavond getrakteerd.

Vanuit de kerngroep, die bestaat uit vrijwilligers en medewerkers, worden er activiteiten opgezet voor het netwerk van de cliënten en het ruime publiek. Hierbij is het de bedoeling geld in te zamelen voor diverse zaken die onze mensen rechtstreeks ten goede komen. Het feestweekend in oktober met eetfestijn, kaarting en wandeling is een uitstekende kans om elkaar te ontmoeten. De Kerstmarkt in december lokt heel wat mensen uit de buurt die komen voor de gezellige sfeer en leuke eet-, drank- en verkoopstandjes. In 2015 werd voor de eerste maal de Branding-Trotting georganiseerd in samenwerking met de Hippodroom van Kuurne, en in 2019 een Gezinsdag met optredens en animatie.

Terug naar boven