Een actieve gemeenschap

Bij ‘de branding’ is er altijd wel iets te doen. Er zijn vele interne activiteiten voor gebruikers zoals de basale week, activiteiten rond gezonde voeding, beweging en mobiliteit, het jongerenkamp JOKA, de zomerbarbecue, de brandingrun… Maar er wordt ook aangesloten bij externe organisaties zoals Rock for Specials, Special Olympics, Dranouter Bad, Buren bij Kunstenaars…

Voor de werknemers worden er personeelsevenementen en ludieke acties rond bvb. mobiliteit georganiseerd. Enkele personeelsleden zetten hun schouders onder de actie Levensloop van de Stichting tegen Kanker en mobiliseren, met logistieke steun van 'de branding', een ganse groep collega's om in team deel te nemen. Op de Car Free Day ontvangt elke fietsende collega een heerlijke ontbijtkoek, als dank voor de inspanning. Jaarlijks worden de vele vrijwilligers op een gezellige vrijwilligersavond getrakteerd.

Vanuit de kerngroep, die bestaat uit vrijwilligers en medewerkers, worden er activiteiten opgezet voor het netwerk van de gebruikers en het ruime publiek. Hierbij is het de bedoeling geld in te zamelen voor diverse zaken die de gebruikers rechtstreeks ten goede komen. Het feestweekend in oktober met eetfestijn, kaarting en wandeling is een uitstekende kans om elkaar te ontmoeten. De Kerstmarkt in december lokt heel wat mensen uit de buurt die komen voor de gezellige sfeer en leuke eet-, drank- en verkoopstandjes. Pret-Rock in het voorjaar richt zich dan eerder naar de jongeren. In 2015 werd ook voor de eerste maal de Branding-Trotting georganiseerd in samenwerking met de Hippodroom van Kuurne.

Terug naar boven