Olivier en Mathieu promoten Facebook voor mensen met beperking

Sinds enkele maanden volgen Olivier Stragier en begeleider Mathieu een opleiding mediacoach bij VONX. Tien duo’s van telkens een persoon met verstandelijke beperking en een begeleider verdiepen er zich in de wereld van digitale media, waar ook personen met een beperking niet meer omheen kunnen.

Bij de uitwerking van een specifiek project maakten Olivier en Mathieu de keuze om iets te doen met Facebook. Sinds kort bestaat er daarom een besloten Facebookgroep die ‘de branding cliënten’ heet. “Enkel cliënten van ‘de branding’ kunnen hier lid van worden.”, vertelt Mathieu. “Zo kunnen ze via de digitale weg ook nieuwtjes en verhalen met elkaar uitwisselen. Het is ook de bedoeling dat zowel Olivier als ikzelf een aanspreekpunt zijn voor het gebruik van Facebook of multimedia. Zo willen we onze gebruikers een duwtje in de rug geven, want vaak is er wat koudwatervrees om eraan te beginnen.”

Olivier zit al even op de digitale trein en is heel enthousiast over de vele toepassingen. “Thuis heb ik een laptop, maar sinds drie jaar zit ik ook veel op mijn iPad. Op Facebook kijk ik graag naar foto’s. Spelletjes spelen is ook leuk, ik zoek ze zelf op en download ze alleen als ze gratis zijn. Youtube gebruik ik om naar muziek te luisteren, bijvoorbeeld van Will Tura, Bandit of ACDC! Ik volg ook de tweedehands sites op zoek naar spullen die te koop zijn. En na het middageten kijk ik graag naar het nieuws op mijn iPad. Ook Dobbit-tv, met doe-het-zelf filmpjes, vind ik interessant!”.

Samen gaven Mathieu en Olivier reeds een vormingsmoment in ‘de branding’ rond Facebook en de privacy instellingen. “We willen de cliënten er ook bewust van maken dat je niet zomaar alles kan posten, en wel wat moet nadenken over hoe je je uit op Facebook.” legt Mathieu uit. Olivier vult enthousiast aan: “Ik weet al goed hoe je kan instellen wie jouw berichten op Facebook kan zien. En nog veel meer. Als er dus vragen zijn, dan mogen ze mij die altijd stellen!”

Foto © Konekt

Terug naar boven