Stimulerend spelmateriaal voor zwakkere gebruikers: snoezelkar en Omivista

In Heirweg 204 woont een groot deel van onze meest zorgbehoevende gebruikers. Om het aanbod aan stimulerende activiteiten voor deze doelgroep te verhogen, kochten we (dankzij steun van een serviceclub) een mobiele snoezelkar. Deze kan op elke locatie binnen het gebouw Heirweg 204 ingezet worden. Zo kunnen alle gebruikers genieten van een aangepast aanbod prikkels en activiteiten, en kan dit snoezelmateriaal maximaal ingezet worden door het mobiele aspect, zelfs op de slaapkamer van minder mobiele gebruikers.

De kar bestaat uit een uitrijdbaar gedeelte met bubbelunit en spiegels. Ze is compact en helemaal compleet met projectoren, een UV aquarium, een CD-speler met geluiden, aromaverspreider met geuren... Helemaal gericht om alle zintuigen van onze gebruikers te prikkelen en stimuleren.

Eerder kocht 'de branding' ook al een Omivista Mobii aan. Dit is een mobiel toestel, waarmee beelden en interactieve lichtanimaties op een gewone tafel geprojecteerd kunnen worden. De animaties reageren op de beweging van handen en armen. Er zijn een 40-tal spellen beschikbaar, die aanpasbaar zijn (zelfs met fotomateriaal) zodat het nog beter aansluit op de leefwereld van de gebruiker. OmiVista kan ingezet worden voor activeren, bewegen, ontspannen, spelen, leren en herinneren, zowel bij de oudere mensen met beperking als minder mobiele of diep verstandelijk beperkte personen. De gebruikers vinden het uitdagend, prikkelend en plezierig.

Terug naar boven