Kleinschalig wonen

Wanneer je omwille van je beperking in groep moet samenleven, is het niet steeds evident dit te moeten doen met mensen waarmee je geen gezin vormt. Daarom opteren wij ervoor om woningen aan te bieden waarbij de groepsgrootte niet te groot is (tussen 3 à 7 personen). Daarnaast proberen we ook individuele studio's en studio's voor koppels aan te bieden, die aansluiten op bestaande groepswoningen. Dit creëert mogelijkheden voor mensen die moeilijk in groep kunnen wonen, maar toch de nabijheid van een groep en/of permanente ondersteuning nodig hebben.

Voor mensen waarbij dit een meerwaarde biedt, proberen wij woningen te zoeken die onopvallend zijn in het gewone straatbeeld. Vaak in het centrum van de stad, maar ook in de steden rond Kortrijk proberen we een inclusief aanbod uit te bouwen.

In onze woningen is de intensiteit van ondersteuning afgestemd op de zorgvraag van de bewoners. Dit kan variëren van een paar uur per dag gecombineerd met oproepbare permanentie, tot permanent toezicht gedurende de hele dag. We hebben ook een permanentiedienst 's nachts die steeds telefonisch bereikbaar is en ter plaatse kan komen bij problemen.

"Toen we hier een paar maanden woonden, hebben we onze buren uitgenodigd.
We waren nieuwsgierig tussen wie we allemaal wonen en zij waren ook nieuwsgierig naar ons.
Er kwamen veel mensen en het was een aangename kennismaking.
We maakten goeie vrienden met de vrouw naast ons en mochten zelfs al eens op de koffie bij haar thuis!"
bewoners Heirweg 215

Terug naar boven