ZOWE: zorgzaam werk

Ben je op zoek naar een nuttige invulling overdag? Dan is ZOWE - tussen zorg en betaalde arbeid - misschien wat je zoekt.

ZOWE staat voor ZOrgzaam WErk en is een initiatief van WAAK en ‘de branding’. De bedoeling is om mensen te activeren, richting een (langdurige) arbeidsmatige activiteit of als opstap naar betaald werk. Daarnaast is ZOWE er ook voor mensen voor wie betaald werk niet meer haalbaar is. Voor hen biedt ZOWE de mogelijkheid om verder actief te blijven, in een productiegericht kader, met de nodige begeleiding en in een activiteit op hun maat.

ZOWE richt zich dus niet naar mensen met een bepaald ticket of statuut. Wij willen op een vraaggerichte manier tegemoet komen aan de verwachtingen van allerlei mensen die (opnieuw) actief willen worden en die anders door de mazen van het net vallen. Wij werken vanuit verschillende werkvloeren en streven naar een breed en passend aanbod voor onze medewerkers.
ZOWE telt momenteel ca. 95 medewerkers.

ZOWE heeft een aantal eigen werkvloeren en activiteiten, binnen de WAAK-groep, waardoor het mogelijk wordt om een gepersonaliseerd aanbod te formuleren. Een greep uit onze mogelijkheden:

  • Tuinbouw
  • Montage
  • Klussen
  • Wasserij
  • Groenten snijden / soep maken


Binnen ‘de branding’ is er ZOWE Wasserij en ZOWE Fresh.
In ZOWE Wasserij gaat het om wassen, strijken en plooien van werkkledij en huishoudtextiel. Binnen ZOWE Fresh gaat het in hoofdzaak om soepproductie: groenten snijden, soep maken en verdelen onder onze verschillende interne (WAAK / 'de branding') en externe klanten (Vives, Kringloopwinkel, vzw Mobiel, Verwencafé 'het idee' ...).


Meer info?
Lieven Trioen
Groepscoördinator ZOWE
lieven.trioen@waak.be
056 36 23 21


Terug naar boven