Voedingsatelier

Voor mensen die graag met of rond voeding werken, hebben wij 2 dagbestedingsateliers: het voedingsatelier en de bakkerij.

In het voedingsatelier wordt volop de kaart getrokken van biologisch tuinieren. Het atelier kweekt dus, zonder sproeistoffen, allerlei groenten en fruit. Ze spitten, harken en maken het land klaar, ze planten aardappelen, ajuinen en prei, maar ook wortelen, pompoenen, courgettes, maïs en zoveel meer wordt gezaaid en geoogst. Het voedingsatelier beschikt over een grote serre voor de tomaten en een stuk land voor het klein fruit. Er wordt veel zorg besteed aan het juist sorteren van groenten- en fruitafval, tuin -en snoeiafval.

Er is uiteraard ook veel werk aan het verwerken van de oogst. Het voedingsatelier maakt confituren, soepen, likeuren, jenevers, portoo, olieën, azijnen,... Het artisanaal appelsap is gekend tot ver over de grenzen van 'de branding'.

Mensen die in het voedingsatelier werken, hebben een takenpakket dat veel afwisseling biedt. Naast al bovenstaande voorzien zij ook in volgende taken: afwassen, koffie en soep klaarzetten in de restaurants, soepronde, afruimen, tafels klaarzetten voor het middagmaal, lokalen klaarzetten met koffie voor vergadering of bezoek.


In de bakkerij worden elke voormiddag taartjes gebakken voor het verwencafé 'het idee' in Ring Shopping. Ook de ovenkoeken, die geserveerd worden bij de soep, worden in onze bakkerij gebakken. Daarnaast maken we een aantal producten voor verkoop zoals advocaat, koekjes, chocosticks...

Door het opsplitsen van de bakactiviteiten in deeltaken, en door gebruik van hulpmiddelen en visualisaties, werken de mensen met beperking zo zelfstandig mogelijk. Zo kunnen sommigen bijvoorbeeld het gerief klaarzetten en de ingrediënten afwegen die nodig zijn om te bakken. Andere gasten kunnen zo ver opgeleid worden, dat ze quasi volledig zelfstandig kunnen werken. Maar er zijn ook heel wat andere werkjes in dit atelier: afwassen, boodschappen doen, afleveren van de producten...

Terug naar boven