Creatieve ambacht

Kreakollektief is de artistieke werkplaats van ‘de branding’. Hier werken cliënten met keramiek, raku stoken, tekenen, schilderen en leggen ze zich toe op het maken van ruimtelijke werken.

Via verschillende technieken en met artistieke inhoud schetsen de gasten hun eigen visie op de wereld. Heel vaak resulteert dit alles in uiterst persoonlijke en eigenzinnige werken.

Een eerste pijler uit onze werking is keramiek. Naast het vervaardigen van allerlei gebruiksvoorwerpen zoals schalen en potten, wordt ook het zuiver artistieke pad bewandeld. Keramische beelden krijgen vorm: een pianist aan het werk, een waakzame uil, een imposante toren, een olifant in beweging… Het zijn één voor één unieke beelden die met het nodige engagement en vindingrijkheid van de cliënt tot stand zijn gekomen. In dit atelier wordt ook het zeer bijzondere raku-stoken beoefend door de gasten. Dit is de aloude Japanse stooktechniek waarbij men het typische craquelé-effect bekomt.

Plastisch werk, vooral schilderen en tekenen, omvat de tweede pijler. Met schildersdoek, diverse soorten papier, verf, oliepastels, inkt en ook met minder voor de hand liggende materialen gaan de cliënten aan het werk. Ieder op z’n eigen manier en met de materialen die hij of zij boeiend vindt, op zoek naar een persoonlijke beeldtaal. Kleine fijnzinnige werkjes, grote doeken, aparte constructies… ze behoren allemaal tot de indrukwekkende realisaties van de gasten.

In Houtwerk ligt de focus op afgewerkte houtproducten voor huiselijk gebruik. Sommige cliënten verkiezen het ruwere werk zoals zagen, boren en timmeren. Uiteraard dient dit op een veilige manier te gebeuren onder het toeziend oog van een begeleider. Het mooi glad schuren gebeurt zorgvuldig, zodat het schilderwerk vlot kan verlopen.

Houtwerk heeft een gans gamma van verkoopsklare, creatieve producten gaande van speelgoed, allerhande kistjes, kapstokjes met een naam of figuren erop, nestkastjes, plateau’s... Dankzij deze grote verscheidenheid aan opdrachten, kan er gezorgd worden voor werk op niveau van iedere persoon met beperking.

Terug naar boven