Algemene info

-> Door COVID19 kunnen er jammer genoeg GEEN workshops doorgaan tot 07/03/2022

Een creatieve workshop is een heel leerrijke manier om kennis te maken met onze werking of doelgroep. De woorden ‘talent’ en ‘beperking’ worden al snel relatief en de drempel om met onze volwassenen met verstandelijke beperking om te gaan verdwijnt als sneeuw voor de zon. En geef toe, wat is er leuker dan een namiddag knutselen, koken, kaarsen of kaartjes maken… en daarbij nieuwe vrienden te maken?

Voorwaarden en afspraken:

 • Doelgroep en kostprijs:
  € 5 pp > Kleuters, lager en secundair onderwijs, vormelingen
  € 10 pp > Privé-feestjes voor kinderen (enkel mogelijk bij een selectie workshops voor lager onderwijs)
  € 20 pp > Volwassenen
 • Elke kinder-workshop moet begeleid worden door een volwassene.
 • Qua aantal hanteren we maximum 7 kinderen/volwassenen per atelier.
 • In principe geven we enkel workshops op dinsdag-, woensdag- en donderdagnamiddag.
 • Reservaties gebeuren minstens één maand vooraf. Een aanvraag kan je doen via dominique.devos@debranding.be.


Nieuwsgierig naar zo’n creatieve workshop?

Lees hier enkele getuigenissen:

"Het was een zeer positieve ervaring, zeker ook als animator. De cliënten van 'de branding' hebben ons hartelijk onthaald en waren zeer enthousiast over onze komst. De instructies van de activiteit waren zeer duidelijk. Het was een unieke ervaring om een pennendoos of fotokader te maken met behulp van deze mensen met een beperking. De reacties van de kinderen waren positief en ook het feit dat ze eens in contact komen met deze mensen maakt hen ook een ervaring rijker."
Animator Grabbelpas Harelbeke
"Als voorbereiding voor ons vormsel, deden we 3 workshops. We maakten een bloemstukje, een kaarsje en een verjaardagskaartje. Ik vond het daar echt heel leuk en ik zou zeker nog eens terug willen. De mensen die er werken zijn echt heel vriendelijk, en ze maken daar van alles zelf."
Vormelinge gemeente Wevelgem
"In 'de branding' was het zeer leuk. We maakten met de ganse klas een werkje en kregen een rondleiding. We zagen de huizen van de mensen die daar wonen. We hebben veel respect voor zij die daar wonen en werken. We worden daar niet elke dag mee geconfronteerd. Dankuwel dat we mochten komen, van het ganse 6de leerjaar."
Leerling Basisschool St-Paulus
"Mijn dag in 'de branding' was heel leuk. We speelden Bingo met de senioren. Ik zat bij iemand die beschaamd was maar wat later was hij niet meer beschaamd. We waren niet de eerste in het spel maar dat was niet erg. In de pauze gingen we eens naar de snoezelruimte. De namiddag was leuk en ik hoop nog eens op bezoek te gaan!"
Leerling Pius X-school
Terug naar boven