Vrijwilligers in de bloemetjes gezet!

donderdag 09 maart 2017

Vrijwilligers in de bloemetjes gezet!

donderdag 09 maart 2017
Vrijwilligerswerk vormt binnen onze organisatie, waar warme
zorg centraal staat, een mooie en onmisbare aanvulling op de professionele begeleiding van onze gebruikers en de dagelijkse werking binnen de organisatie.
De dankbaarheid naar vrijwilligers toe is bijgevolg zeer
groot, en dit niet enkel vanuit de gebruikers zelf maar ook vanuit onze
medewerkers en het netwerk van de gebruikers.
De ‘Week van de Vrijwilliger’ vormt telkens een gepast
moment om onze sympathieke vrijwilligers te bedanken voor hun grote inzet. Zij werden afgelopen vrijdagavond, 3 maart, alvast verwend met een gezellig etentje in ‘de branding’. Omdat ze moeten weten hoe fier we op hen zijn!

Op dit moment zijn er zo’n 130 vrijwilligers actief binnen ‘de branding’. Sommigen bieden rechtstreeks ondersteuning aan de gebruikers zelf; anderen staan onrechtstreeks ten dienste van de gebruikers door hulp te bieden aan de begeleidende teams of de organisatie in het algemeen.

We streven binnen onze organisatie sowieso naar een open cultuur waar vrijwilligers, mantelzorgers, buren en andere personen uit het netwerk van onze gebruikers evenwaardige partners zijn in hun zorgtraject. We zien hiervan reeds mooie voorbeelden binnen ons seniorencentrum, in enkele wooneenheden, binnen de vrijetijdssfeer en in de dagbestedingsbedrijven.

We zijn ook steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers, mensen met diverse interesses en talenten... Of om het met een metafoor te zeggen: we blijven op zoek naar die ‘boschampignon’ (zeldzaam te vinden maar héél waardevol en smaakvol) die elke vrijwilliger is en kan worden binnen onze voorziening. Wat vrijwilligers heel concreet kunnen betekenen voor 'de branding' en de momenteel openstaande vacatures voor vrijwilligerswerk binnen onze organisatie, vind je hier!

Terug naar boven