'het idee' ontvangt Best Store Award na amper half jaar opening

dinsdag 02 april 2019

'het idee' ontvangt Best Store Award na amper half jaar opening

dinsdag 02 april 2019
Met trots ontvingen de medewerkers van verwencafé ‘het idee’ in Ring Shopping deze voormiddag de ‘Best Store Award’ uitgereikt door de CEO van Wereldhave Belgium. In ‘het idee’ baten mensen met een beperking van ‘de branding’ een winkel en verwencafé uit. Een concept dat blijkbaar gesmaakt wordt door de medewerkers van Wereldhave, want bij stemming voor de beste winkel haalde ‘het idee’ met voorsprong deze prijs binnen. Een mooie bekroning amper vijf maand na opening!

‘het idee’ is een verwencafé en winkel, waarbij personen met verstandelijke beperking zelf instaan voor het bedienen, helpen en afrekenen van de klant. De mensen met beperking staan er centraal met hun talenten en hun mogelijkheden, en de begeleiding en werkmethodes worden volledig aangepast zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen werken. Het feit dat deze winkel zich in een regulier shopping center bevindt, is uniek in Vlaanderen en een subliem voorbeeld van een inclusieve werking.

Wereldhave baat 7 winkelcentra uit in ons land, waaronder Ring Shopping Kortrijk. Eind vorig jaar organiseerden ze onder hun medewerkers een stemming voor de beste winkel, de Best Store Award. ‘het idee’, dat toen nog geen twee maand de deuren geopend had, was duidelijk favoriet en behaalde de meeste stemmen.

Bij de uitreiking werden we geprezen om ons concept, onze originaliteit en ons ondernemerschap, maar uiteraard ging de meeste aandacht naar de uitmuntende manier waarop onze mensen met beperking deze uitdaging waar maken en elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Met ‘het idee’ bewijzen we dat ‘een beetje anders’ écht wel gesmaakt wordt, en daar zijn we uiteraard trots op.

Terug naar boven