"Vrijwilligerswerk is voor mij écht een meerwaarde."

vrijdag 19 mei 2017

"Vrijwilligerswerk is voor mij écht een meerwaarde."

vrijdag 19 mei 2017
Elke dinsdag springt Marc bij voor vervoersopdrachten en helpt hij ook een handje in het dagbestedingsbedrijf catering. Tot zijn 58ste werkte hij in de bouwsector. Een volledig andere wereld dus, maar Marc had niet veel moeite om zich aan te passen. We vroegen hem even hoe het voelt om als vrijwilliger in 'de branding' te werken.

“Tot mijn 58ste was ik decoratieschilder in de bouw. Een volledig andere wereld dus, ik had geen ervaring in de sociale sector. Nu werk ik als vrijwilliger hier in ‘de branding’, maar ook nog in twee andere voorzieningen, en dat ligt me enorm. Ik ben liever bezig dan thuis te zitten, en vind dit vrijwilligerswerk een grote meerwaarde in mijn leven. De sociale sector ligt me echt wel, de klik met de mensen is er en het loopt heel vlot. Je moet dit uiteraard graag doen, je draagt ook een grote verantwoordelijkheid door op de baan te zijn met mensen. En vooral in de winter doe je soms wel eens meer dezelfde ritten of uitstappen, maar voor mij maakt dat niet uit. De vriendschap die je er van terug krijgt, wat je voor die mensen betekent, de babbels terwijl je onderweg bent… dat geeft zoveel voldoening.

Hier rij ik steeds met een busje of wagen van ‘de branding’ en hoef ik nooit mijn eigen auto te gebruiken. Ik ga samen met de gebruikers boodschappen doen in de Colruyt, ga op soepronde naar WAAK, rij naar de Bavikhoofsestraat in Kuurne, en spring soms ook in bij het op- en afhalen van gebruikers ’s morgens en ’s avonds van en naar de dagbesteding. Een hele boterham dus, maar ik vind het leuk om te doen. Het klikt echt met de gebruikers, we schieten goed op en het is ongelooflijk hoe snel ze je aanvaarden.

Ik hoop dat mijn verhaal misschien anderen kan stimuleren om zich ook te engageren als vrijwilliger in ‘de branding’. Laat het vooral nooit een drempel zijn dat je geen ervaring hebt om met mensen met een beperking om te gaan. Als je het graag doet en je open stelt, loopt het écht vanzelf!”

Ook goesting gekregen in vrijwilligerswerk? Klik dan hier verder!

Terug naar boven