Triatleet Brian in topform voor de Special Olympics

donderdag 18 mei 2017

Triatleet Brian in topform voor de Special Olympics

donderdag 18 mei 2017
De nationale Special Olympics voor volwassenen met een verstandelijke beperking zijn een hoogtepunt voor vele van onze gebruikers. Dit jaar trekken we met een ploeg van zo'n 70 gebruikers, begeleiders en vrijwilligers van woensdag 24 tot zaterdag 27 mei naar Lommel. Logeren doen we in een groepsverblijf in de buurt.

Zo'n 45 atleten geven het beste van zichzelf in tien sporten. Dit jaar doen we er nog een sporttak bovenop en zijn we fier om terug - na vele jaren - een deelnemer te hebben binnen de categorie triatlon!

Brian Vanmeirhaeghe werkt bij ons in het dagbestedingsbedrijf catering. Hij heeft de sportmicrobe goed te pakken: vorig jaar nam hij nog deel aan de triatlon met zijn school de Hoge Kouter. Nu traint hij, met de ondersteuning van het vrijetijdsbureau van ‘de branding’, al enkele maanden voluit om in topform te zijn voor de Special Olympics. Brian traint zowel in groep met andere gebruikers van ‘de branding’, als zelfstandig in zijn vrije tijd. Lopen doet hij vaak op de looppiste in Marke, soms met onze loopvrijwilliger Franky. Als het mooi weer is, neemt hij thuis zijn fiets voor een grote rit. Bij het zwemmen gaat hij mee met de zwemsessies van het vrijetijdsbureau, maar heeft hij een baan apart om goed door te zwemmen. Een mooi voorbeeld van individuele ondersteuning bij een gebruiker die de sportmicrobe goed te pakken heeft…

Tijdens de spelen wordt per dag één discipline afgewerkt: op donderdag moet hij 250m zwemmen, op vrijdag gaat hij 3km lopen en op zaterdag gebeuren de 10km fietsen. Zelf heeft hij er alvast veel zin in! We duimen voor Brian, en ook voor alle andere atleten van ‘de branding’, dat ze een mooie sportprestatie leveren en maar vooral ook genieten van de Spelen.

Volg de Special Olympics ook via facebook. Tijdens de competitiedagen verschijnen dagelijks mooie beelden van de atleten in actie!

Terug naar boven