Meer fietsende collega's dankzij Testkaravaan

maandag 04 september 2017

Meer fietsende collega's dankzij Testkaravaan

maandag 04 september 2017
Via het project Testkaravaan van de provincie West-Vlaanderen
konden werknemers van 'de branding' twee weken lang een alternatief vervoersmiddel uittesten voor hun woon-werkrit. Maar liefst 24 collega's testen een elektrische fiets uit, één iemand de elektrische bakfiets. Bedoeling is om zo werknemers te stimuleren om over te schakelen naar een duurzaam vervoermiddel, wat niet enkel goed is voor het milieu en de portemonnee, maar ook effect heeft op het fysieke en mentale welbevinden van de werknemers.

‘de branding’ is een organisatie waar duurzame mobiliteit al langer op de agenda staat. Door het toekennen van een fietsvergoeding voor woon-werkverkeer, ter beschikking stellen van bedrijfsfietsen, jaarlijkse deelname aan Car Free Day, een actieve mobiliteitswerkgroep, enzovoort… stimuleren we de keuze voor alternatieve vervoermiddelen in plaats van de auto.

De Testkaravaan (van de provincie West-Vlaanderen) verwijst naar de brede waaier aan vervoermiddelen die de werknemers van ingeschreven bedrijven gedurende een aantal weken gratis kunnen proberen voor hun woon-werkverkeer. De resultaten na twee weken in 'de branding' zijn niet min: maar liefst 10.000 gefietste kilometers en een verminderde CO2 uitstoot van maar liefst 1,3 ton...

De uitgedeelde prijzen tijdens het slotmoment moeten de fietsende collega's dan ook verder stimuleren om (deels of volledig) over te schakelen naar de fiets als hét vervoermiddel voor de woon-werkrit. Tijdens het slotmoment was er een korte toelichting door onze directeur Hendrik Van Damme rond het fietsklimaat in 'de branding', en kwam schepen voor Mobiliteit Axel Weydts de mobiliteitsplannen van Stad Kortrijk, o.a. rond de aanleg van fietsautostrades, even toelichten. Daarna mocht Nico Mattan onze collega's mee gelukkig maken: drie waardebonnen voor streekproducten van de provincie werden uitgedeeld, vier werknemers ontvingen handige fietstassen en de gloednieuwe elektrische fiets als hoofdprijs ging naar collega Leen Tant.

Proficiat aan allen, en fiets zo voort!

Terug naar boven