Gebruikers op digitale ontdekking tijdens Medialabo

dinsdag 19 juni 2018

Gebruikers op digitale ontdekking tijdens Medialabo

dinsdag 19 juni 2018
Op woensdag 13 juni ging in ‘de branding’ een medialabo van Konekt door. Zo’n 40 gebruikers kwamen langs om kennis te maken met allerlei digitale toepassingen op hun maat. Spelletjes spelen, proeven van virtual reality, tekenen op de iPad, bouwen met hulp van een App… alles kon uitgeprobeerd worden. Guillaume zette de virtuele bril op en liet zich verrassen: “Het was de eerste keer dan ik zo’n bril aan deed. Ik zat helemaal in het spel!”

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Daarom zet organisatie Konekt stevig in op het versterken van mediawijsheid, zowel bij personen met een beperking als hun omgeving. Als duo volgden Olivier Stragier en (begeleider) Mathieu Vandenbroucke er reeds een opleiding tot media-coach. Na een afzonderlijk vormingstraject rond dezelfde digitale thema’s werkten zij in ‘de branding’ samen een project uit: een besloten facebookpagina voor gebruikers.

Het medialabo is een bijkomend project van Konekt om digitale toepassingen te promoten. Gedurende een namiddag worden heel wat technologische snufjes gedemonstreerd: tablets, smartphones, virtual reality-brillen, 3D-printers, 360°-camera, enzovoort... Carole, Vincent en Els kleurden mandala’s en andere plaatjes op de tablet en vonden het de max. Ronald vond het spannend dat de tablet kon zien of hij zijn tangramblokjes wel op de juiste plaats legde. Joris en Nicky waren zot van de virtuele bril, waarbij je het gevoel had op de boomerang in Bellewaerde te zitten. Guillaume werd echter misselijk van diezelfde boomerang: “Het was de eerste keer dat ik zo’n bril aandeed. Het spel was ‘de achtbaan’. Je zat er helemaal in! De achtbaan beweegt door bewegingen te maken met je hoofd. Het was leuk en interessant om eens te doen maar ik kon dit niet te lang volhouden omdat ik duizelig werd. Het spel ging vlugger en vlugger en dit maakte me duizelig. Volgende keer zou ik misschien liever een ander spelletje spelen!”

Terug naar boven