Flexibele dagbesteding in Coronatijden

dinsdag 10 november 2020

Flexibele dagbesteding in Coronatijden

dinsdag 10 november 2020
Ook onze dagbesteding paste zich in sneltempo aan tijdens de voorbije maanden.
  • Tijdens de eerste lockdown moest een groot deel van onze cliënten noodgedwongen thuis blijven. Onze begeleiders werden ingezet binnen de woonteams en ondersteunden onze cliënten waar nodig binnen onze woningen.
  • Eind mei startten onze ateliers terug op als bubbels in een aangepaste werking, waarbij de groepen onderling niet in contact kwamen.
  • Ons verwencafé 'het idee' kende slechts een korte heropstart vanaf eind juni, want wegens de verstrengde maatregelen voor de horeca moesten zij midden oktober de deuren jammer genoeg opnieuw sluiten.
  • Vanaf 31/08 kon iedereen eindelijk terug naar zijn vertrouwde atelier en waren we zo blij de vele bekende gezichten terug te zien. Maar ook dit was opnieuw van korte duur, want ondertussen werken de dagbestedingsateliers opnieuw in strikt gescheiden bubbels met enkel cliënten die ofwel van thuis komen, ofwel ook bij ons wonen.
Geen makkelijke tijd dus, zowel voor onze cliënten als voor onze begeleiders. Maar veel bewondering voor de enorme flexibiliteit, hun inzet en aanpassingsvermogen die ze de voorbije maanden toonden!
Terug naar boven