Een jaarlijkse zomerpuzzel

dinsdag 31 januari 2017

Een jaarlijkse zomerpuzzel

dinsdag 31 januari 2017
Garantie bieden op een doorlopende werking tijdens de zomermaanden is in een organisatie met meer dan 270 werknemers geen evidentie. Toch slaagt ‘de branding’ er al jaren in de afwezigheid van onze vaste werknemers (zowel door opname van jaarlijks verlof alsook door het vlot toekennen van ouderschapsverlof) vlekkeloos op te vangen door het inzetten en grondig opleiden van jobstudenten en tijdelijke werknemers, door ons ‘zomerondersteuners’ genoemd.

Reeds bij de start van een nieuw jaar begint de zoektocht naar gepaste, tijdelijke werknemers. Er wordt een planning van afwezigheid opgemaakt en de gepaste vacatures worden opengesteld. Dankzij grondige screening en selectie van alle kandidaturen maken we een goede match tussen de kandidaten en het gezochte profiel, waarbij de continuïteit van de ondersteuning van onze gebruikers steeds prioritair is.

Eind juni, net voor de zomerondersteuning van start gaat, geven we onze tijdelijke collega’s tijdens een introductiedag een volledig beeld van zowel onze visie op het ondersteunen van mensen met een beperking alsook op de praktische kant van de job en algemeen geldende afspraken. Zo garanderen we voor beide kanten een vlotte start, en kunnen we elk jaar terugkijken op een geslaagde zomerperiode. Ook op latere termijn zien we vaak dezelfde gezichten terugkeren bij nieuwe aanwervingen of bij vervanging van langdurig afwezige collega’s. Hierdoor betekent zo’n tijdelijke zomerfunctie voor de persoon in kwestie meestal een heel grondige eerste werkervaring waarbij jobgerelateerde competenties ten volle opgebouwd kunnen worden.

Zin gekregen om te solliciteren voor een functie als zomerondersteuner? Of ken je iemand die vol enthousiasme bij ons aan de slag wil gaan tijdens de zomermaanden? Bekijk dan onze vacatures!

Terug naar boven