Beleeftuin biedt cliënten Variatieateliers een aangepaste buitenomgeving

donderdag 27 juni 2019

Beleeftuin biedt cliënten Variatieateliers een aangepaste buitenomgeving

donderdag 27 juni 2019
Op donderdag 27 juni werd de nieuwe Beleeftuin voor de cliënten van Variatieateliers en Ervaringsgerichte Dagbesteding van ‘de branding’ officieel geopend. In de beleeftuin is er ruimte voor ontmoeting, ontspanning en activering, in een aangenaam groen kader. De beleeftuin werd gerealiseerd dankzij de opbrengst van de Warmste Week, de Branding-Trotting en de steun van evenementen zoals Mardi Gras, het aperitiefconcert van Concordia Wevelgem en de Lichtjesshow Kuurne.

Rond het gebouw waar de Variatieateliers gevestigd zijn, bevindt zich een ruime tuin die tot voor kort nog te weinig benut werd door praktische belemmeringen. Daarom werden dit voorjaar werken aangevat om de tuin om te bouwen tot een beleeftuin. De tuin werd omgetoverd in een veilig afgebakende en aangename groene leefruimte. Er is plaats voor ontmoeting op het ruime terras met tuinstoelen, zonnebescherming en bloembakken op hoogte. Cliënten die eerder nood hebben aan rust of afzondering, kunnen wat uitrusten in de vogelneststoelen of op de schommelbank. Voor beweging kunnen ze hun energie kwijt op de grote schommels en andere bewegingstoestellen. Dankzij deze aanpassingen beantwoordt de tuin maximaal aan de noden van de doelgroep en is dit een verlengstuk geworden van de leefgroep.

De mensen met beperking die in de Variatieateliers begeleid worden, hebben allen een sterke nood aan afwisseling van activiteiten, aan structuur en duidelijkheid. Beweging, beleving en afwisseling vormen zo een rode draad doorheen de dagindeling. Binnen de Variatieateliers begeleiden we zo’n 26 mensen in twee leefgroepen, binnen de Ervaringsgerichte Dagbesteding (die ook gebruik kunnen maken van de Beleeftuin) zo’n 32 mensen.

Terug naar boven