Een hart voor zorg

In 2010 maakte Caitlynn voor het eerst kennis met de organisatie. Verschillende stages later werd haar een contract van onbepaalde duur aangeboden. Ondertussen zijn we 12 jaar verder en is Caitlynn nog steeds aan de slag als begeleidster binnen ‘de branding’.

“Tijdens mijn stage werd ik voor het eerst geconfronteerd met autisme en moeilijk begrijpbaar gedrag. Problematieken die mij tot op de dag van vandaag enorm boeien. Daarom

koos ik bewust voor een job binnen Vlaanderenstraat 7d. Al mogen we het niet verbloemen, de job en de cliënten vragen veel energie. Om te kunnen blijven gaan, is het noodzakelijk om te ventileren en daar is binnen ‘de branding’ zeker ruimte voor. Ik heb het geluk dat ik een fantastisch team heb.

Sinds twee jaar werken we in ‘de branding’ ook met teamcoaches. Een nieuwe schakel tussen begeleider en zorgdirecteur. De aanwezigheid van een teamcoach doet heel veel. Doordat zij parttime meedraaien op de werkvloer, kunnen zij zich heel goed inleven in onze rol als begeleider. De stap om over moeilijke situaties te praten, is hierdoor veel minder groot.

Naast het hebben van een teamcoach zijn ook zelfsturing en inspraak in het uurrooster twee troeven van ‘de branding’. We krijgen hier vaak de vrijheid om onze eigen begeleidersstijl te ontwikkelen en in te zetten om bepaalde doelen te realiseren. Ook de flexibiliteit om je eigen uurrooster te bepalen zie ik hier als een troef. Terwijl er in heel wat organisaties maar een uurrooster wordt voorzien voor een maand, krijgen wij er al eentje voor een jaar ver.

Onlangs veranderde ik van leefgroep binnen Vlaanderenstraat 7d. Wanneer je dan hoort van cliënten dat ze je gaan missen, doet dat wel wat. Het zit soms in kleine dingen zoals het krijgen van een tekening wanneer je terug komt uit verlof of het horen van ouders dat je weldegelijk impact hebt gehad. Het zijn die kleine dingen die ervoor zorgen dat ik in alle eerlijkheid kan zeggen dat ik mijn job nog steeds graag doe.”

Vorige
Vorige

Gelukkig nieuwjaar!

Volgende
Volgende

Koffieklets met Geert