Iedereen wint met vrijwilligerswerk!

Binnen een kleine maand is het opnieuw Week van de Vrijwilliger (van 26 februari t.e.m. 5 maart). Het ideale moment om alle vrijwilligers binnen ‘de branding’ eens extra te bedanken voor hun enthousiasme en hun onbaatzuchtigheid.

Speciaal voor deze gelegenheid sprak ik met Robert en Francis. Twee vrijwilligers bij de Groene Vingers met al heel wat jaren vrijwilligerswerk op hun teller.

Robert werkt reeds 32 jaar als vrijwilliger binnen onze organisatie en leerde ons kennen via zijn stiefzoon Wim die in ‘de branding’ woont en werkt. Robert was jarenlang werfleider in een bouwfirma. Ondanks het harde werk dat hij daar moest verzetten, ontzag hij het niet om op zijn vrije dagen te helpen waar nodig. Na zijn carrière als werfleider besloot Robert om zich één dag in de week te engageren bij de Groene Vingers. Van gras maaien tot bomen snoeien, hij doet het nog allemaal. Wanneer je zolang als  vrijwilliger werkt, zie je ook heel wat veranderen. Je ziet mensen komen en gaan. Robert kent de organisatie dan ook vanbinnen en vanbuiten. Hij mag zichzelf een echte BV noemen of met andere woorden: een echte bekende vrijwilliger.  

Een andere BV die zich al heel wat jaren inzet is Francis. Hij werkt reeds 15 jaar als vrijwilliger in ‘de branding’ en denkt nog lang niet aan stoppen. Hij zag via sociale media een oproep verschijnen om te werken als vrijwilliger binnen de Groene Vingers en twijfelde geen minuut. Vanaf dag 1 voelde Francis een klik met de organisatie en dat is meteen ook de reden waarom hij het al zolang doet. Het voelt voor hem niet aan als werken, maar eerder als een plaats waar je kameraadschap vindt en koestert. Niet alleen met andere vrijwilligers, maar ook met de cliënten van ‘de branding’. Al was dat laatste niet zo vanzelfsprekend. In tegenstelling tot Robert, had Francis namelijk niet zoveel ervaring met mensen met een beperking. In het begin voelde het voor hem allemaal wat onwennig, maar gelukkig waren er op dat moment zijn collega-vrijwilligers die hem hierbij ondersteunden. Zonder hen en zonder hun vriendschap zouden die 15 jaar nooit zo mooi geweest zijn.

Ben jij net zoals Robert gemotiveerd om een handje te helpen binnen ‘de branding’ of heb je net zoals Francis geen zittend gat? Ben je op zoek naar nieuwe vriendschappen, maak je graag het verschil en heb je een hart voor zorg? Aarzel dan zeker niet om je aan te melden als vrijwilliger binnen ‘de branding’ en neem vrijblijvend contact op met Katrijne Indervuyst via katrijne.indervuyst@debranding.be.

Vorige
Vorige

‘de branding-BBQ’ op zondag 30 april

Volgende
Volgende

Gelukkig nieuwjaar!