50 jaar Chirojongens

Na het werkjaar 2007 – 2008 is het hoog tijd om de festiviteiten rond de 50ste verjaardag op poten te zetten. Maar in de leidingsploeg is het na het bivak opnieuw een moment van komen en gaan. Sommigen vertrekken, anderen komen erbij. Ook start de leidingsploeg met een nieuwe VB, Deef Vanquackebeke. Meer dan ooit is het moeilijk om een volwaardige leidingsploeg te vormen, maar uiteindelijk wil de 7 – koppige leidingsploeg niet bij de pakken blijven zitten en alles uit de kast halen om Chirojongens de Branding levend te houden. De leidingsploeg ervaart dat het niet meer zo evident is kinderen en jongeren warm te maken voor de jeugdbeweging. Toch laten ze zich niet uit hun lood slaan!

Vier jonge oud – leiders beslissen uiteindelijk de uitwerking van de festiviteiten omtrent het 50 – jarig bestaan op zich te nemen, zodat de leiding zich kan concentreren om datgene waar het in Chiro nog steeds om draait: de kinderen en de zondagswerking.

Eén doelstelling staat bij de feestelijkheden voorop: zoveel mogelijk historische Chirofiguren op de been brengen en samen die 50 jaar nog eens herbeleven. Al snel merkt het viertal dat ze nog steeds kunnen rekenen op de hulp van oud – leiders en sympathisanten, voor het zoeken naar bivakthema’s van de voorbije 50 jaar tot het uitwerken van een spetterende ‘smoefelzoektocht’.