40 jaar Chirojongens

Het logo van Chiro de Branding Nieuwpoort is dan al enkele jaren ontworpen, toch wordt het hoog tijd dat het prachtige ontwerp wordt verzilverd op onze eigen Chiro T–shirten. Tijdens het feestweekend naar aanleiding van het 40 – jarig bestaan, wordt de nieuwe T–shirt voorgesteld en voor het eerst verkocht.

Na 6 jaar dienst houdt de allereerste VB in de geschiedenis van Chirojongens het voor bekeken. In het magische jaar 2000 houdt hij zich eraan om de Chiroboeken opzij te schuiven en wat meer tijd vrij te maken voor zijn gezin en zichzelf.

Velen vrezen een algemene crash bij de overgang van het millennium, maar dit bleek loos alarm. Bij het downloaden van de allernieuwste spelen ondervinden we geen enkel probleem en dus besluiten we om er op zijn minst nog een millennium voor te gaan.

Het pittoreske dorpje Soulme blijft op 2 augustus echter niet van een crash gespaard. Na felle regens en heuse donderslagen vindt koning boom tegenover ons bivakgebouw het genoeg geweest en stort zich de grond in. Spektakel verzekerd. Brandweer en andere reddingswerkers zorgen voor een discoavond avant la lettre.

In 2002 vinden de Chirojongens, na een paar jaar van intense zoektocht, nieuwe VB’s. Alex Colpaert en Alain Cloet zullen samen de leiding ondersteunen waar nodig. Eind 2003 neemt Alex echter noodgedwongen afscheid.

Na 43 jaar te zijn gehuisvest in de Potterstraat, verkoopt de eigenaar (het Sint-Bernarduscollege) ons vertrouwde heem. Verhuizen is dus een noodzaak. Het stadsbestuur zoekt voor ons een tijdelijke oplossing. De oude gebouwen van Gaselwest worden ons voorlopig toegewezen.